Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 157 лица, регистрирани се 63.214 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 157 лица, направени се 406.796 тестирања од кои се регистрирани 63.214 нови позитивни случаи

1759183
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 157 лица, регистрирани се 63.214 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 157 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 406.796 тестирања од кои се регистрирани 63.214 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 29.197 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 135 милиони 618 илјади 050.

 Слични вести