Турција го промовира својот електричен автомобил „ТОГГ“ на саемот „CES 2022“ во Лас Вегас, во САД

„ТОГГ“ на саемот што се одржува во од 5 до 7 јануари Лас Вегас, во САД, учествува со својот визионерски автомобил наречен „Умен уред за концепт на транзиција“, односно „Transition Concept Smart Device“

1757945
Турција го промовира својот електричен автомобил „ТОГГ“ на саемот „CES 2022“ во Лас Вегас, во САД
togg fuar.jpg
togg fuar1.jpg
togg fuar2.jpg
togg fuar3.jpg
togg fuar4.jpg
togg fuar5.jpg
togg fuar6.jpg
togg fuar7.jpg
togg fuar8.jpg
togg fuar9.jpg
togg fuar10.jpg
togg fuar11.jpg
togg fuar12.jpg
togg fuar13.jpg
togg fuar14.jpg
togg fuar15.jpg
togg fuar16.jpg
togg fuar17.jpg
togg fuar18.jpg

Глобалниот технолошки бренд „ТОГГ“ (Иницијаторската група за автомобил на Турција) кој дава услуга во сферата на мобилноста, ги сподели своите иновитети и новини со светската јавност, на најголемиот светски саем за потрошувачка електроника „CES 2022“ во Лас Вегас, во Соединетите Американски Држави (САД).

„ТОГГ“, на саемот што се одржува во Лас Вегас од 5 до 7 јануари учествува со својот визионерски автомобил и соопштувајќи и ги на светската јавност своите иновитети и новини преку прес конференција го претстави својот концептен автомобил наречен „Умен уред за концепт на транзиција“, односно „Transition Concept Smart Device“ со кој се нагласува неговиот поглед кон иднината.

Високиот раководител (ЦЕО) на „ТОГГ“ Ѓурџан Каракаш истакна дека тие не се класична автомобилска компанија и го рече следното: „Ние се дефинираме како технолошка компанија. Затоа сме на CES, точката на средба на најновите иновации и новини во технологијата. Ние сме технолошка компанија која делува на полето на мобилноста и која е формирана на територијата кадешто се среќаваат Исток и Запад, умот и емоциите. Поставувајќи ги во нашиот центар корисникот и податоците во новиот свет во кој автомобилската индустрија брзо се претвора во екосистем за мобилност, ние произведуваме решенија.“Слични вести