Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад врз подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит

1757293
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад врз подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, се истакнува следното: „Нашата борба продолжува со одлучност! Од страна на нашите јуначки Турски вооружени сили (ТВС) се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ, кои се подготвувале да извршат напад врз подрачјата на операциите Извор на мирот и Еуфратски штит.“Слични вести