Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 143 лица, регистрирани се 66.467 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 143 лица, направени се 417.787 тестирања од кои се регистрирани 66.467 нови позитивни случаи

1757755
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 143 лица, регистрирани се 66.467 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 143 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 417.787 тестирања од кои се регистрирани 66.467 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 29.316 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 134 милиони 195 илјади 065.

 Слични вести