Во Егејското Море во близина на Бодрум се спасени 19 турнати нерегуларни мигранти

Екипите на Командата на крајбрежната стража во Егејското Море во близина на Бодрум спасија 19 нерегуларни мигранти кои од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води

1757091
Во Егејското Море во близина на Бодрум се спасени 19 турнати нерегуларни мигранти

Во Егејското Море во близина на Бодрум кај градот Мугла се спасени 19 нерегуларни мигранти качени на сплав кои од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води.

Екипите на Командата на крајбрежната стража, по добиени информации дека во морето во близина на Бодрум се забележани група нерегуларни мигранти качени на сплав се упатија на установеното место.

Екипите спасија и качија на чамецот на крајбрежната стража 19 нерегуларни мигранти за кои е установено дека од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води .

Мигрантите кои беа извадени на копно по законските постапки и беа предадени на Дирекцијата на Управата за миграција во Мугла.Слични вести