Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операциите Извор на мирот, Маслиново гранче и Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи на ПКК/ЈПГ

1755674
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи

Во подрачјето на операциите Извор на мирот, Маслиново гранче и Еуфратски штит во северниот дел на Сирија се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува дека продолжува борбата на турските војници  Мехметчик против тероризмот и терористите продолжува.

Во соопштението се вели следното: „Од страна на нашите јуначки Турски вооружени сили (ТВС) се неутрализирани 6 терористи на ПКК/ЈПГ кои отоврија провоцирачки оган и се обидоа да се префрлат во подрачјата на операциите Извор на мирот, Маслиново гранче и Еуфратски штит.“Слични вести