Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 145 лица, регистрирани се 36.731 нов позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 145 лица, направени се 369.027 тестирања од кои се регистрирани 36.731 нов позитивен случај

1755625
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 145 лица, регистрирани се 36.731 нов позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 145 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 369.027 тестирања од кои се регистрирани 36.731 нов позитивен случај.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 23.325 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 131 милион 902 илјади 773.

 Слични вести