Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 139 лица, регистрирани се 39.681 нов позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 139 лица, направени се 369.647 тестирања од кои се регистрирани 39.681 нов позитивен случај

1754905
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 139 лица, регистрирани се 39.681 нов позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 139 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 369.647 тестирања од кои се регистрирани 39.681 нов позитивен случај.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 24.854 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 131 милион 134 илјади 774.

 Слични вести