Во Батман започна операцијата „Ерен зима-14 постар наредник на жандармеријата Сулејман Ѓур“

Цел на операцијата е да се отстрани сепаратистичко-терористичката организација ПКК од агендата на земјата и да се неутрализираат терористите кои се смета дека се засолнуваат во регионот

1754261
Во Батман започна операцијата „Ерен зима-14 постар наредник на жандармеријата Сулејман Ѓур“

Во Батман започна операцијата „Ерен зима-14 постар наредник на жандармеријата Сулејман Ѓур“.

Во соопштението на Министерството за внатрешни работи беше истакнато дека во Батман е започната операцијата „Ерен зима-14 (погребан) постар наредник на жандармерија Сулејман Ѓур“ со цел да се отстрани сепаратистичко-терористичката организација ПКК од агендата на земјата и да се неутрализираат терористите кои се смета дека се засолнуваат во регионот.

Во операцијата, под команда на Градската команда на жандармеријата на Батман учесртвуваат 620 персонал составен од жандармериски командоси, жандармериски сили за специјални операции (ЖОХ) и безбедносни тимови.Слични вести