Ердоган: Турција со највисоко производство, највисока вработеност и најголем извоз во својата историја

Претседателот Ердоган рече: „Турција достигна до највисоко производство, највисока вработеност и најголем извоз во својата историја“

1752580
Ердоган: Турција со највисоко производство, највисока вработеност и најголем извоз во својата историја

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган говореше на свеченото отворање на неколку проекти чија изградба е завршена во градот Газиантеп.

Тој рече: „Турција достигна до највисоко производство, највисока вработеност и најголем извоз во својата историја.“

„Поблиску сме колку што не сме биле никогаш досега за да ја доведеме Турција во положба на една од 10-те најголеми економии во светот.“ - порача претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.Слични вести