Ердоган. „Буџетот за 2022 година да биде аирлија за земјата и нацијата

Турција ќе го постигне успехот на раст и во економијата

1750288
Ердоган. „Буџетот за 2022 година да биде аирлија за земјата и нацијата

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган посака буџетот за 2022 година да биде аирлија за земјата и за нацијата.

Претседателот Ердоган, по вчерашниот состанок на владата во претседателскиот комплекс и се обрати на нацијата.

Ердоган посака буџетот за 2022 година, кој беше прифатен по дебатите на седниците на Генералното собрание на Големото национално собрание на Турција (ТБММ), да биде аирлија за земјата и за нацијата.

Наведувајќи дека 67 стратешки програми ставени во буџетот ќе придонесат за целите за раст на Турција преку инвестиции, вработување, производство и извоз, Ердоган рече: „Нашиот буџет се истакнува со своите иновативни и еколошки аспекти. Како што беше досега, ние го утврдивме буџетот за 2022 година во рамките на табелите за приходи и расходи и целите и задачите на нашата земја. Ќе го спроведеме на начин што ќе служи за благосостојбата на нашата нација“.

Ердоган истакна дека Турција има економија која во последните 19 години остварила просечна стапка на раст од 5,1 отсто.

Ердоган рече дека се решени да ја доведат Турција, која ја доведоа на местото што го заслужува во демократијата, развојот, безбедноста и дипломатијата, да го постигне истиот успех и во економијата.Слични вести