Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 190 лица, регистрирани се 18.141 нов позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 190 лица, направени се 354.857 тестирања од кои се регистрирани 18.141 нов позитивен случај

1749236
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 190 лица, регистрирани се 18.141 нов позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 190 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 354.857 тестирања од кои се регистрирани 18.141 нов позитивен случај.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 24.245 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 123 милион 144 илјади 781.

 Слични вести