Билатерални средби на претседателот Ердоган на 3. Самит за партнерство меѓу Турција-Африка

Претседателот Ердоган одделно  ги прими и алжирскиот премиер и министер за финансии Ајмене Бенабдерахман и премиерот на Нигер Ухумуду Махамаду кои исто така престојуваат во Истанбул

1749350
Билатерални средби на претседателот Ердоган на 3. Самит за партнерство меѓу Турција-Африка
Aimene Benabderrahmane-Erdogan.jpg
Ouhoumoudou Mahamadou-Erdogan.jpg

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во рамките на 3. Самит за партнерство меѓу Турција и Африка во Истанбул продолжува да остварува средби со шефовите на држави и претседателите на влади кои присуствуваат на самитот.

Во тие рамки, претседателот Ердоган одделно  ги прими и алжирскиот премиер и министер за финансии Ајмене Бенабдерахман и премиерот на Нигер Ухумуду Махамаду кои исто така престојуваат во Истанбул.

Приемите во Конгресниот центар во Истанбул беа затворени за медиумите.

Претседателот Ердоган и во текот на вчерашниот ден оствари одделни средби со шефовите на држави и претседателите на влади кои присуствуваат на 3. Самит за партнерство меѓу Турција и Африка во Истанбул

 Слични вести