Во последните операции во земјата и надвор преку границата се неутрализирани вкупно 14 терористи

Турските безбедносни сили кои непрестано ја продолжуваат борбата против тероризмот, продолжуваат да ги неутрализираат и терористите

1747997
Во последните операции во земјата и надвор преку границата се неутрализирани вкупно 14 терористи

Во последните операции на безбедносите сили коишто се реализираат внатре во границите на земјата и надвор преку границата, се неутрализирани вкупно 14 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Турските безбедносни сили кои непрестано ја продолжуваат борбата против тероризмот, продолжуваат да ги неутрализираат и терористите.

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу информира дека во реализирана операција во областа на планината Багок кај градот Мардин се неутрализирани 6 терористи.

Исто така и од страна на Националната разузнавачка служба (МИТ) и Турските вооружени сили (ТВС) на 13 декември е реализирана прекугранична операција во сверниот дел на Ирак.

Во операцијата се неутрализирани 6 териористи на ПКК/КЏК.

Во една друга операција во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ „(Pençe-Şimşek“) во северниот дел на Ирак, се неутрализираини двајца терористи..

Двајца терористи кои се установени во подрачјето беа неутрализирани од страна на хеликоптерите АТАК.Слични вести