Мевлут Чавушоглу во официјална посета на Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ)

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Дубаи ќе размени мислења за регионални и меѓународни прашања, а се очекува да се состане и со турските бизнисмени, како и да го посети турскиот павилјон во изложбениот простор „Експо 202

1747092
Мевлут Чавушоглу во официјална посета на Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ)
Mevlüt Çavuşoğlu Birleşik Arap Emirlikleri.jpeg

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу отпатува во официјална посета на Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ).

Министерот Чавушоглу во рамките на средбите и разговорите коишто ќе ги оствари овде ќе размени мислења за регионални и меѓународни прашања.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, освен тоа за време на оваа негова посета се очекува да се состане и со турските бизнисмени во Дубаи, како и да го посети турскиот павилјон во изложбениот простор „Експо 2020“.

 Слични вести