Откриена нафта на турско-сириската граница

На Твитер профилот на Турската нафтена компанија (ТПАО) е објавено соопштение во врска со новото откритие на тешка сурова нафта на турско-сириската граница

1745982
Откриена нафта на турско-сириската граница

Како што е соопштено на турско-сириската граница е откриена тешка сурова нафта.

На профилот на Турската нафтена компанија (ТПАО) преку социјалната мрежа Твитер е објавено соопштение во врска со новото откритие на нафта.

Во соопштението се истакнува дека во истражувањата во изворот „Ѓунјурду-1“ на 32 километри источно од населеното место Нусајбин кај градот Мардин, на турско-сириската граница е реализирано откритие на тешка сурова нафта во вредност од 11,8 API.

Во постот на Твитер профилот на Турската нафтена компанија (ТПАО) е споделена и снимка во врска со новото откритие на нафта, а исто така стои и пораката „Силна Турција во националната енергија!“

 

 Слични вести