Претседателот Ердоган разговараше телефонски со неговиот ирански колега Реиси

Според објавеното соопштение од Одделот за комуникации на претседателството, двајцата лидери Ердоган и Реиси со телефонскиот разговор ги разгледаа прашањата со коишто ќе бидат развиени односите помеѓу Турција и Иран и актуелните регионални случувања

1744958
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со неговиот ирански колега Реиси

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со иранскиот претседател Ибрахим Реиси.

Според објавеното соопштение од Одделот за комуникации на претседателството, двајцата лидери Ердоган и Реиси со телефонскиот разговор ги разгледаа прашањата со коишто ќе бидат развиени односите помеѓу Турција и Иран и актуелните регионални случувања.Слични вести