Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 192 лица, регистрирани се 20.874 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 192 лица, направени се 356.254 тестирања од кои се регистрирани 20.874 нови позитивни случаи

1744888
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 192 лица, регистрирани се 20.874 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 192 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 356.254 тестирања од кои се регистрирани 20.874 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 29.883 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 121 милион 280 илјади 158.

 Слични вести