Ердоган: „Ќе го прошириме просперитетот на инвестиции, вработување, производство, извоз и раст“

Како што на сите наши граѓани им обезбедивме најшироки права и слободи во нашата земја, јас се надевам дека просперитетот во економијата ќе го прошириме со нашата нова програма насочена кон инвестициите, вработувањето, производството, извозот и растот

1743293
Ердоган: „Ќе го прошириме просперитетот на инвестиции, вработување, производство, извоз и раст“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече: „Просперитетот ќе го прошириме со нашата нова програма фокусирана на инвестиции, вработување, производство, извоз и раст“.

Во рамките на посетата на Сиирт, претседателот Ердоган присуствуваше на ман ифестацијата „Демократски говори“.

Истакнувајќи дека политичката слобода и економската слобода се како две страни на медалјонот и дека без едната другата би била бесмислена, претседателот Ердоган рече: „Како што на сите наши граѓани им обезбедивме најшироки права и слободи во нашата земја, јас се надевам дека просперитетот во економијата ќе го прошириме со нашата нова програма насочена кон инвестициите, вработувањето, производството, извозот и растот“.Слични вести