Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на ПКК

Во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак, со отворен оган со артилериски орудија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1740616
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на ПКК

Со одлучност продолжува борбата против тероризмот како внатре во границите на земјата, така и надвор преку границата. 

Во тие рамки во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак, со отворен оган со артилериски орудија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Министерството за национална одбрана соопшти дека со отворен оган со артилериски орудија се неутрализирани двајца терористи на ПКК кои се установени во подрачјето на операцијата „Шепа-Молња“ во северниот дел на Ирак.

Од страна на Министерството е споделената пораката „Здивот на турските војници Мехметчик, е на вратот на терористите.“Слични вести