Претседателот на Собранието Мустафа Шентоп отпатува во посета на Полска

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп и парламентарната делегација во негова придружба ќе престојуваат во посета на Полска во текот на три дена, од 30 ноември денеска до 2 декември, четврток

1740598
Претседателот на Собранието Мустафа Шентоп отпатува во посета на Полска

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп отпатува во посета на Варшава, главниот град на Полска.

Шентоп и парламентарната делегација во негова придружба ќе престојуваат во посета на Полска во текот на три дена, од 30 ноември денеска до 2 декември, четврток.

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп, во рамките на средбите и разговорите во Варваша ќе го посети полскиот Парламент (Сејм) кадешто ќе се состане со неговата колешка Елзбиета Витек, а воедно ќе биде примен и кај претседателот на Полска Андржеј Дуда.

 

 Слични вести