Претседателот Ердоган на 6 и 7 декември ќе престојува во посета на Катар

За време на посетата ќе се разговара за најновата ситуација во Авганистан, а ќе биде разгледана и безбедноста на Светското фудбалско првенство што ќе се одржи во Катар

1741031
Претседателот Ердоган на 6 и 7 декември ќе престојува во посета на Катар

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на 6 и 7 декември ќе престојува во посета на Катар.

За време на посетата ќе се разговара за најновата ситуација во Авганистан, а ќе биде разгледана и безбедноста на Светското фудбалско првенство што ќе се одржи во Катар.

Освен тоа за време на посетата на дневен ред ќе бидат поставени прашања за уште повеќе развивање на постоечката соработка помеѓу двете земји.Слични вести