Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган: Ќе има добри случувања (во односите со Обединетите Арапски Емирати)

Претседателот Ердоган рече: (Во врска со односите со Обединетите Арапски Емирати) Во месец фавруари ќе остварам повратна посета. Ќе има добри случувања (во односите со Обединетите Арапски Емирати).“

1740251
Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган: Ќе има добри случувања (во односите со Обединетите Арапски Емирати)

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во авионот на враќање од остварената официјална посета на Туркменистан кадешто учествуваше и на 15. самит на Организацијата за економска соработка направи проценка на актуелните случувања и одговараше на прашањата на новинарите.

Претседателот Ердоган рече: (Во врска со односите со Обединетите Арапски Емирати) Во месец фавруари ќе остварам повратна посета. Ќе отпатувам со многучлена делегација и на силен начин ќе фрлиме одредени чекори. Со ставање во примена на тоа ќе изградиме една поразлична иднина. Ќе има добри случувања (во односите со Обединетите Арапски Емирати).“Слични вести