Фуат Октај го честита 29 ноември Меѓународниот ден на солидарноста со палестинскиот народ

Потпретседателот Фуат Октај истакна дека Турција како вчера така и денеска ќе продолжи да стои покрај братскиот палестински народ во неговата праведна кауза

1740365
Фуат Октај го честита 29 ноември Меѓународниот ден на солидарноста со палестинскиот народ

Потпретседателот Фуат Октај го честита 29 ноември Меѓународниот ден на солидарноста со палестинскиот народ.

Октај истакна дека Турција како вчера така и денеска ќе продолжи да стои покрај братскиот палестински народ во неговата праведна кауза.

Потпретседателот Фуат Октај во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: „Турција како вчера така и денеска стои и ќе продолжи да стои покрај братскиот палестински народ во неговата праведна кауза.“Слични вести