Чавушоглу: Турција секогаш ќе стои покрај Палестинците кои се борат за нивната праведна кауза

Мевлут Чавушоглу по повод Меѓународниот ден на солидарноста со палестинските народи напиша: „Палестина никогаш нема да биде сама! Секогаш ќе продолжиме да стоиме покрај нашите браќа и сестри Палестинци кои се борат за нивната праведна кауза.“

1740218
Чавушоглу: Турција секогаш ќе стои покрај Палестинците кои се борат за нивната праведна кауза

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер по повод Меѓународниот ден на солидарноста со палестинските народи истакна дека Турција секогаш ќе стои покрај Палестинците.

Чавушоглу во објавата го напиша следното: „Палестина никогаш нема да биде сама! Секогаш ќе продолжиме да стоиме покрај нашите браќа и сестри Палестинци кои се борат за нивната праведна кауза.“Слични вести