Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 189 лица, регистрирани се 24.317 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 189 лица, направени се 358.816 тестирања од кои се регистрирани 24.317 нови позитивни случаи

1740428
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 189 лица, регистрирани се 24.317 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 189 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 358.816 тестирања од кои се регистрирани 24.317 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 23.273 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 120 милиони 261 илјада 629.Слични вести