Во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот која се реализира од страна на Турските вооружени сили (ТВС) во северниот дел на Сирија, се неутрализирани четворица терористи на ПКК/ЈПГ

1739515
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот која се реализира од страна на Турските вооружени сили (ТВС) во северниот дел на Сирија, се неутрализирани четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана (МНО) се истакнува следното: „Нема премин за тероризмот и терористите. Од страна на нашите јуначки командоси се неутрализирани четворица терористи на ПКК/ЈПГ кои отоврија провоцирачки оган и се обидуа да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, за нарушување на средината на спокојство и доверба.“Слични вести