Министерот Коџа: Поради Ну варијантата нема да се дозволи патување во Турција од 5 африкански земји

Министерот за здравство Фахретин Коџа соопшти дека поради Ну варијантата нема да се дозволи патување во Турција од африканските земји Боцвана, Јужноафриканската Република, Мозамбик, Намибија и Зимбабве

1739479
Министерот Коџа: Поради Ну варијантата нема да се дозволи патување во Турција од 5 африкански земји

Министерот за здравство Фахретин Коџа соопшти дека поради Ну варијантата нема да се дозволи патување во Турција од африканските земји Боцвана, Јужноафриканската Република, Мозамбик, Намибија и Зимбабве.

Министерот Коџа во споделената објава вчера на својот Твитер профил напиша: „Поради растот на случаите предизвикани од Ну варијантата од вечерва нема да биде дозволено патување во нашата земја од Боцвана, Јужноафриканската Република, Мозамбик, Намибија и Зимбабве, преку сите наши копнени, воздушни, поморски и железнички гранични премини.“Слични вести