Мевлут Чавушоглу во Ашкабат се состана со неговиот туркменистански колега Рашид Мередов

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот Твитер профил напиша дека во Ашкабат се состанал со неговиот туркменски колега Рашид Мередов

1739482
Мевлут Чавушоглу во Ашкабат се состана со неговиот туркменистански колега Рашид Мередов

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Ашкабат се сретна со министерот за надворешни работи на Туркменистан Рашид Мередов.

Чавушоглу во споделената објава на својот Твитер профил напиша дека се состанал со неговиот туркменски колега Мередов.

Министерот Чавушоглу го истакна следното: „Нашата посета на Туркменистан ја започнавме со средба со министерот за надворешни работи Рашид Мередов. Разговаравме за официјалната посета на нашиот претседател на Ашкабат и подготовките за Самитот на Организацијата за економска соработка.“Слични вести