Чавушоглу разговараше со неговиот сомалиски колега Меконен за најновата ситуација во оваа земја

Според добиени информации од страна на Министерството за надворешни работи, министерот Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот сомалиски Меконен со кого ја разгледаа најновата ситуација во Етиопија

1739476
Чавушоглу разговараше со неговиот сомалиски колега Меконен за најновата ситуација во оваа земја

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со заменик премиерот и министер за надворешни работи на Етиопија Демеке Меконен посветен на најновата ситуација во оваа источноафриканска земја.

Според добиени информации од страна на Министерството за надворешни работи, министерот Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот сомалиски Меконен со кого ја разгледаа најновата ситуација во Етиопија.

Како што се истакнува , министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на неговиот сомалиски колега Демеке Меконен му ја пренесе пораката „Нагласено е дека сме подготвени за секој вид поддршка за да се стави крај на конфликтите во Етиопија и проблемот да се реши преку дијалог.“Слични вести