Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 192 лица, регистрирани се 23.759 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 192 лица, направени се 358.274 тестирања од кои се регистрирани 23.759 нови позитивни случаи

1739642
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 192 лица, регистрирани се 23.759 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 192 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 358.274 тестирања од кои се регистрирани 23.759 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 25.103 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 120 милиони 058 илјади 425.

 Слични вести