Сочувство од Турција до Русија за загинатите во рудникот за јаглен во областа Кузбас

Во соопштението на Министерството за надворешни работи се вели следното: „Со жалење е дознаено дека во несреќата што се случи во еден рудник во областа Кузбас во Руската Федерација животите ги загубија најмалку 52 лица, а голем број лица се повредени“

1739282
Сочувство од Турција до Русија за загинатите во рудникот за јаглен во областа Кузбас

Турција изрази сочувство за загинатите во несреќата во рудникот во областа Кузбас во Русија.

Во обајвеното писмено соопштение од страна на Министерството за надворешни работи се истакнува следното: „Со жалење е дознаено дека во несреќата што се случи во рудникот во областа Кузбас во Руската Федерација животите ги загубија најмалку 52 лица, а голем број лица се повредени. Ја споделуваме тагата на народот на Руската Федерација, го изразуваме нашето сочувство до семејствата на загинатите и Владата на Руската Федерација, на повредените им посакуваме побрзо оздравување.“Слични вести