Претседателот Ердоган: Јас му верувам на мојот народ, Турција ќе расте, ќе се развива, ќе се збогати

Претседателот Ердоган рече: „Јас му верувам на мојот народ. Турција ќе расте, ќе се развија, ќе се збогати. Нашата единствена цел е да застанеме во одбрана на работата, исхраната и иднината на нашиот народ.“

1739432
Претседателот Ердоган: Јас му верувам на мојот народ, Турција ќе расте, ќе се развива, ќе се збогати

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган учествуваше на церемонијата на свечено колективно отворање на стадионот Алсанџак и 96 новоизградени објекти во Измир.

Претседателот Ердоган во оваа пригода рече: „Извозот на нашата земја го зголемивме на 216 милијарди долари. Ја издигнавме нашата земја на највисоко ниво во историјата на Републиката, на секое поле. Во одбранбената индустрија достигнавме до 80 отсто. Јас му верувам на мојот народ. Турција ќе расте, ќе се развија, ќе се збогати. Нашата единствена цел е да застанеме во одбрана на работата, исхраната и иднината на нашиот народ.“Слични вести