На турско-сириската граница загина еден турски војник

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека еден војник на задача во граничната единица кај градот Килис станал шехид (загинал) при интервенција против сомнителни лица кои се обидувале по незаконски патшта  да преминат од Турција во Сирија

1739038
На турско-сириската граница загина еден турски војник

За време на интервенцијата на лицата кои се обидувале по незаконски патишта да преминат од Турција во Сирија стана шехид (загина) едне турски војник на задача во пограничната единица.

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека еден војник на задача во граничната единица кај градот Килис станал шехид (загинал) при интервенција против сомнителни лица кои се обидувале по незаконски патшта  да преминат од Турција во Сирија.

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар објави порака со сочувство за загинатиот (шехид) турски војник.

Акар во пораката го истакна следното: „Нашиот јуначки соборец стана шехид (загина) на 26 ноември 1974 година. На нашиот јунак шехид во мое лично име и во име на припадниците на Министерството за национална одбрана му посакувам милост од Аллах, изразувам сочувство до неговото ожалостено смеејство и до нашиот племенит народ, посакувам трпение.“Слични вести