Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 201 лице, регистрирани се 24.002 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 201 лице, направени се 361.229 тестирања од кои се регистрирани 24.002 нови позитивни случаи

1739453
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 201 лице, регистрирани се 24.002 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 201 лице.

Во изминатото деноноќие се направени 361.229 тестирања од кои се регистрирани 24.002 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 25.341 лице.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 119 милиони 987 илјади 705.

 Слични вести