Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1738207
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) преку социјалната мрежа Твитер, се истакнува следното: „Продолжува на ефикасен и одлучен начин нашата борба против терористите! Турските војници Мехметчик кои на отворениот провоцирачки оган во подрачјето на операцијата Шепа-Тигар на северот на Ирак одговорија со артилериски орудија, неутрализираа двајца терористи на ПКК.“

 Слични вести