Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 175 лица, регистрирани се 27.592 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 175 лица, направени се 364.351 тестирање од кои се регистрирани 27.592 нови позитивни случаи

1738237
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 175 лица, регистрирани се 27.592 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 175 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 364.351 тестирање од кои се регистрирани 27.592 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 28.285 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина се зголеми на 119 милиони 730 илјади 097.

 

 Слични вести