Ердоган: „Нема да има предвремени избори“

Изборите ќе се одржат навреме, во јуни 2023 година

1737596
Ердоган: „Нема да има предвремени избори“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека нема да има предвремени избори и дека изборите ќе се одржат навреме, во јуни 2023 година.

Претседателот на државата и претседател на Партијата на правда и развој Ердоган присуствуваше на Проширениот состанок на претседателите на провинциите на неговата партија.

Ердоган, во својот говор во оваа прилика се осврна на дебатите за предвремените избори и рече: „Сè уште настојуваат со „предвремени избори, предвремени избори“. Нема да има предвремени избори. На изборите во јуни 2023 година ќе го собориме рекордот со освојување на претседателската функција и освојување на мнозинството во Парламентот како Републичка алијанса (АК Партија и Партијата за националистичко движење).Слични вести