Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 195 смртни случаи

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со прва, втора и трета доза се зголеми на 119.327.719

1736721
Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 195 смртни случаи

Во последните 24 часа во Турција беа регистрирани 195 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 350.163 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани изнесува на 21.177.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 34.290 лица.

Вкупниот број на администрирани вакцини во Турција со прва, втора и трета доза се зголеми на 119.327.719.



Слични вести