Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот руски колега Лавров

Според добиени информации од функционери на Министерството за надворешни работи, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии беа разгледани билатералните односи и регионални прашања

1736269
Чавушоглу разговараше телефонски со неговиот руски колега Лавров

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

Според добиени информации од функционери на Министерството за надворешни работи, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии беа разгледани билатералните односи и регионални прашања.Слични вести