Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областите Метина и Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи

1735086
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана воздушна операција на областите Метина и Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека со одлучност продолжува борбата против тероризмот.

Во соопштението се вели дека во реализирана воздушна операција на областите Метина и Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, а воедно се нагласува дека операциите ќе продолжат се додека не биде неутрализиран и последниот терорист.

 Слични вести