Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 229 лица

Во изминатото деноноќие се направени 358.784 тестирања од кои се регистрирани 23.867 нови позитивни случаи

1735432
Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 229 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 229 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 358.784 тестирања од кои се регистрирани 23.867 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 28.543 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со 17 ноември се зголеми на 118 милиони 774 илјади 510.Слични вести