Состанокот на воените делегации на Турција и САД помина во позитивна и конструктивна средина

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана (МНО) се истакнува дека состанокот на Групата за одбрана на високо ниво помеѓу министерствата за одбрана на Турција и САД се одржа во Вашингтон

1734975
Состанокот на воените делегации на Турција и САД помина во позитивна и конструктивна средина

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека остварената средба во Вашингтон помеѓу воените делегации на Турција и Соединетите Американски Држави (САД) помина во позитивна и конструктивна средина и дека е постигната согласност следниот состанок да се одржи во Турција.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството се истакнува дека состанокот  на Групата за одбрана на високо ниво помеѓу министерствата за одбрана на Турција и САД се одржа во Вашингтон.

Во соопштението се вели следното: „На средбата која се одржа во позитивна и конструктивна средина, беа разменети мислења помеѓу воените делегации посветени на билатерални и регионални одбранбено безбедносни прашања. Постиганата е согласност следната средба да се одржи во Турција.“Слични вести