Министерот за национална одбрана Хулуси Акар разговараше со неговиот руски колега Сергеј Шојгу

Министерството за национална одбрана соопшти дека во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри Акар и Шојгу беа разменети мислења во однос на билатерални и регионални одбранбени и безбедносни прашања на чело со најновата ситуација во Сирија

1734283
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар разговараше со неговиот руски колега Сергеј Шојгу

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со рускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу.

Според објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана (МНО), во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за одбрана Акар и Шојгу беа разменети мислења во однос на билатерални и регионални одбранбено безбедносни прашања на чело со најновата ситуација во Сирија.

 

 Слични вести