Чавушоглу по остварената посета на Иран престојува во посета на Либан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил преку социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Се наоѓаме во Либан за официјални контакти со новата влада“

1734352
Чавушоглу по остварената посета на Иран престојува во посета на Либан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу по остварените средби и разговори во Иран отпатува во посета на Либан.

Чавушоглу во споделената објава на својот профил преку социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Се наоѓаме во Либан за официјални контакти со новата Влада.“

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу својата прва средба во Либан ја оствари со министерот за економија и трговија Амин Салам.

Чавушоглу рече: „Нашата соработка со Либан ќе продолжи за неговата економска стабилност.“Слични вести