Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 227 лица, регистрирани се 25.101 нов позитивен случај

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 227 лица, направени се 356.514 тестирања од кои се регистрирани 25.101 нов позитивен случај

1734800
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 227 лица, регистрирани се 25.101 нов позитивен случај

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 227 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 356.514 тестирања од кои се регистрирани 25.101 нов позитивен случај.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 27.447 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со 16 ноември, вторник во 23:55 часот по турско време, се зголеми на 118 милиони 727 илјади 805.

 Слични вести