Претседателот Ердоган ја честита 38-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар

Претседателот Ердоган го напиша следното: „Со најискрени жеби ја честитам 38-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК), овој ден на гордост на кипарските Турци, кои ги сметаме како неразделен дел од нашиот народ“

1734268
Претседателот Ердоган ја честита  38-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган ја честита  38-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Претседателот Ердоган во споделената објава на својот профил преку социјалната медија го напиша следното: „Со најискрени желби ја честитам 38-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК), овој ден на гордост на кипарските Турци кои ги сметаме како неразделен дел од нашиот народ.“Слични вести