Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу утре ќе отпатува во посета на Иран

Министерството за надворшени работи соопшти дека министерот Мевлут Чавушоглу на покана на иранскиот министер за надворешни работи Хусејин Емир Абдулахијан утре ќе престојува во официјална посета на Иран

1733714
Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу утре ќе отпатува во посета на Иран

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на покана на иранскиот министер за надворешни работи Хусејин Емир Абдулахијан утре ќе престојува во официјална посета на Иран.

Во објавеното соопштение од Министерството за надворшени работи се истакнува дека во рамките на посетата на Чавушоглу се предвидува да бидат разгледани со сите нивни димензии билатералните односи помеѓу Турција и Иран, а освен тоа да бидат разменети и мислења во однос на регионални и меѓународни случувања.Слични вести