Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 197 лица

Во изминатото деноноќие беа извршени 356.004 тестирања

1732981
Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 197 лица

 

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 197 лица.

Во изминатото деноноќие беа извршени 356.004 тестирања од кои се регистрирани 24.898 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 24.360 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со денес, се зголеми на 118 милиони 34 илјади 876.Слични вести