Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 203 лица, регистрирани се 27.259 нови позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 203 лица, направени се 358.251 тестирање од кои се регистрирани 27.259 нови позитивни случаи

1732268
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 203 лица, регистрирани се 27.259 нови позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 203 лица.

Во изминатото деноноќие се направени 358.251 тестирање од кои се регистрирани 27.259 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 27.513 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза вакцина заклучно со 10 ноември, среда во 23:55 часот по турско време, се зголеми на 117 милиони 866 илјади 846.

 Слични вести